Епилацията при мъжете набира изключителна популярност преди няколко години. Трудно е в момента категорично да заявим кой от двата пола прекарва повече време в козметичните салони. И тъй като и мъжете имат право да се поддържат, за да не ги асоциираме с пещерните хора, вижте какви са нашите съвети, за да не се налага да отказвате да епилирате мъже, само защото не сте достатъчно уверени.


Обезкосмяването с кола маска е болезнено

Безспорен факт е, че епилирането с кола маска боли. Особено при първата процедура. Ако вашият клиент е използвал бръснач досега, със сигурност трябва да го подготвите. Обяснете му, че едни от най-чувствителните зони са подмишниците, гърдите и ръцете. Смятаме, че щом смелият господин вече е в салона ви, вероятно е психически подготвен за това, което го очаква.


Напомнете на клиента си, че сте специалист в тази област

Както знаем психологическата нагласа е изключително важна за каквото и да става въпрос. Уверете господина, че е в добри ръце и му обяснете как точно ще протече епилацията. Можете да му разкажете, че кола маската се нанася по посока разтежа на косъма и се издърпва в противоположната. Така той ще знае какво да очаква и е възможно страшните мисли в главата му да изчезнат.


Изберете кола маска за упорит косъм

Мъжкият косъм е много по-упорит от женския. Затова и кола маската е от огромно значение. В днешно време на пазара се предлагат безброй видове кола маска, някои от които произведени специално за мъже. Ние ви предлагаме да се доверите на кола маска Black, която предлагаме в ролон от 100 мл. Италианските производители Ro.ial са разработили успешна и обогатена формула. Безкомпромисна към косъма и хидратираща кожата.  Така ще си гарантирате много мъжки усмивки в салона си.


Хидратирайте

Областите на гърдите и гърба изискват повече внимание, защото в противен случай могат да се появят нежелани раздразнения по кожата. След процедурата отстранете остатъците от кола маска, с помощта на специализиран продукт за целта. Можете да се доверите на козметичното ни олио за почистване с няколко аромата, което е предназначено за бързо и лесно отстраняване на восъка от кожата. Вижте тук. Веднага след това намажете третираното място със силно овлажняващ крем, който да подхрани кожата в дълбочина и да успокои зачервената кожа. Нашият съвет е да се доверите отново на марката Ro.ial, използвайки този бързо възстановяващ продукт.


Ексфолирайте

Тази стъпка не е за подценяване. Винаги преди да отстраните косъма, кожата трябва да бъде добре ексфолирана. След това сложете талк или бебешка пудра, тъй като те абсорбират влагата и по този начин восъкът се залепва по-здраво за косъма.
Можете да посъветвате клиентите си да ексфолират кожата си 2-3 пъти седмично, докато си взимат душ, за да се предотврати запушването на порите и да се отстранят мъртвите клетки.
Оказва се, че епилацията на мъжкото тяло е постижима само с няколко малки, но важни детайли. Здравата кожа е поддържаната кожа. Осигурете я на вашите клиенти.