Няма значение дали е лято или зима, всяка дама иска да има гладки подмишници. Няма да ви лъжем, боли малко, но си заслужава. Кожата остава гладка до 4 седмици и не се налага всеки ден да минавате с бръснача. Така със сигурност ще избегнете появата на подкожни косъмчета и ще спестите пари. Ето и няколко полезни съвета как да направите правилно кола маска на подмишниците:


Проучете, преди да започнете

Можете да съчетаете часа си за останалите зони, които обезкосмявате с кола маска, с този за подмишници. Така няма да се налага да ходите 2 пъти в месеца при вашия козметик. 


Ексфолирайте

Трябва добре да ексфолирате подмишниците си, преди процедура. По този начин зоната ще е чиста, а космените фоликули – отблокирани. По този начин восъкът по-лесно ще залепне и ще премахне косъма от корена. Ексфолирането може да се направи с памучна кърпа, напоена с топла вода. Разтривайте в малки кръгове всяка подмишница, за около 30 секунди.


Поддържайте мястото чисто

Вземете душ и забравете за ролона или дезодоранта, защото те ще попречат за правилното действие на восъка. Ако все пак не се чувствате комфортно, нанесете пудра – тя ще абсорбира влагата и миризмата. 
Пропуснете кафето

Кофеинът повишава чувствителността на кожата, така че, за да намалите болката до минимум, ви препоръчваме да избягвате кафе, както и напитки, в които се съдържа кофеин.
В уговорения час

Добрата новина е, че отивате при професионалист, който знае какво прави. Това предотвратява излишни движения, което означава минимална болка. Имайте предвид, че епилацията може да отнеме време, тъй като косъмчетата в тази зона обикновено имат няколко посоки на растеж. Това означава, че едно движение няма да е достатъчно, за да премахне всички косъмчета.

Пазете се

Веднага след процедурата, е възможно да изпитате дискомфорт или раздразнение, но подутата и червена кожа се възстановява доста бързо. За да ускорите процеса – избягвайте горещите душове, тренировките, както и дезодоранта, за около 24 часа. Можете да си направите и студен компрес, който значително ще успокои третираното място.


Ексфолирайте отново

Повторете процедурата с памучната кърпа. Така осигурявате необходимата хигиена на кожата си, отделно предотвратявате появата на врастнали косми. Добре е ексфолирането да се извършва 2-3 пъти седмично.


Забравете за бръснача

Колкото и да ви се иска, не посягайте към бръснача. Това ще попречи на косъмчетата да станат по-меки и да се разредят и ще хвърли всичките ви усилия дотук – на вятъра. Бъдете постоянни и упорити. Бъдете търпеливи

Резултатите няма да закъснеят. В началото може да не сте напълно гладки за четири седмици, но с постоянство и правилно третиране на тези зони - ще усетите разлика след няколко процедури. А ако това стане вашия предпочитан метод за обезкосмяване, ви гарантираме, че можете да ходите на кола маска и през интервал от шест седмици, звучи добре, нали?!

За перфектни  резултати, екипът ни препоръчва използването на висококачествена кола маска в ролони и кола маска в кутия.