Как да премахвате нежеланото окосмяване у дома?

Епилацията с кола маска е сред най-ефективните методи за отстраняване на нежеланото окосмяване. Ако козметиката, която използвате, е качествена, без проблем може да се епилирате в домашни условия. С комплект за кола маска ще спестите пари и лесно ще може да премахнете космите следващият път, когато се наложи, без да запазвате час при козметика.

Ако си правите кола маска вкъщи съществува много по-малък шанс за инфекция, отколкото в салон. Защо? Може да контролирате чистотата на ръцете си и да използвате продуктите, които са най-подходящи за вашия тип кожа. 

Но за да мине процедурата възможно най-гладко, е важно да се запознаете с основните насоки за използване на нагревател и топла кола маска. Следвайте стъпките за лесно обезкосмяване вкъщи и кожата ви ще е гладка, мека и нежна.

Обикновено комплектите за кола маска в домашни условия освен с продукта за обезкосмяване се предлагат с включен нагревател, лентички или руло хартия за отделяне на восъка, както и олио за след епилация.

Не правете компромиси с качеството на продуктите, тъй като точно те са от значение за постигане на перфектен резултат и за предотвратяване на раздразнения.  

Правилни ли са навиците ви за обезкосмяване на тялото?

  1. Изчакайте, докато косъмът стане достатъчно дълъг - обезкосмяването с кола маска ще стане по-бързо и безболезнено, ако косъмът е с подходяща дължина. За топла кола маска е необходимо косъмът да е дълъг поне 6 мм. С тази дължина може да отстраните целия косъм заедно с корена.
  2. Ексфорлирайте кожата си – ексфолирането на кожата ще отстрани замърсяванията и слоя мъртви клетки, улеснявайки залепването на продукта за косъма.
  3. Вземете душ или вана – топлата вода омекотява кожата и косъмчетата, което прави обезкосмяването с кола маска по-безболезнено. След баня обаче, подсушете добре кожата си, за да улесните полепването на восъка по кожата.

Как да загреем кола маска?

Температурата на топлата кола маска е от ключово значение, за да е едновременно ефективна при обезкосмяване, но да не изгори кожата ви. Затова не е препоръчително да импровизирате със затопляне на кола маска в някои от кухненските уреди, а да си купите професионален нагревател за кола маска.

Как се работи с нагревател за кола маска? 

Преди да нанасяте кола маска върху кожата си, се уверете, че тя е напълно чиста. Поставете кутията или патрона с кола маска в гнездото за нагряване и свържете захранването към контакта. Загрейте кола маската за около 20-30 минути и започнете процедурата.

Професионалните нагреватели за кола маска са задължително условие за кола маска у дома. Чрез тях ще получите продукт за обезкосмяване, който е същевременно нежен към кожата и създава комфорт, за да премахнете досадното окосмяване сами.

Нагревателите са няколко типа в зависимост от вида кола маска, която ще използвате – ролон, кутия, перли, дискове. Ролон нагревателя за кола маска е малък и лесен за носене. Има капак, който предпазва от прах и замърсявания. 

Изключително удобния дизайн на нагревателите за ролон осигуряват равномерно разпределение на течността. Пълнителят не се вади, защото е много горещ. Ако ви е по-удобно, може да изключите захранването. Текстурата трябва да е достатъчно течна, за да се размазва като масло, без да прекъсва. След употреба оставете пълнителя да се втвърди. Оставете го прав, за да не засъхне по самата ролка. 

Нагревателите за кола маска кутия, от друга страна, може и да не е толкова компактен, за да го носите със себе си от място на място, но позволява да затопляте по-големи количества кола маска.

Съвети за използване на кола маска

Когато кола маската се разтопи, нанасяйте на малки участъци, за да е възможно най-ефективно. Продуктът трябва да се нанася по посока на растежа на космите. Нанесете течността равномерно и с хартиени лентички притиснете кола маската към кожата, за да прилепне напълно. Издърпайте хартията в посока обратна на растежа на косъма с бързо и рязко движение. 

След процедурата кожата ви ще е гладка за около 3 седмици, а след този период ще трябва да повторите отначало.

Почистване на нагревател за кола маска

За да поддържате нагревателя за кола маска във вид, който няма да ви отчайва следващият път, когато се наложи да го ползвате, е хубаво от време на време да почиствате восъчните остатъци от продукта. Препарат за почистване на кола маска и уреди Bon Amour с аромат на лимон ще ви свърши отлична работа. 

Продуктът е подходящ за почистване на всякакви повърхности, изцапани с кола маска. Вземете една кърпа и сипете от течността. Пристиснете върху замърсеното място и изчакайте няколко минути. Препаратът ще разтвори петната и ще улесни премахването им, оставяйки приятен аромат на лимон.

Грижа за кожата след кола маска

След кола маска е много важно да се погрижите за кожата си, защото в противен случай тя ще се възпали. Използвайте олио за почистване след кола маска Bon Amour в различни аромати, което ще успокои кожата ви и ще предотврати появата на враснали косми. 

Изчакайте няколко часа след кола маска, преди да отидете на басейн, да си вземете душ или вана. Веднага след процедура кожата е много чувствителна и не е добра идея да я поливате с гореща вода или да я излагате на всички вредни бактерии, които може да доведат до кожни раздразнения.

След около два дни ексфолирайте кожата си, за да премахнете мъртвите клетки. Може да използвате и балсам за забавяне на растежа на косъма Bon Amour. 

Ако изпълните насоките правилно, кола маската вкъщи ще е достъпна алтернатива на посещенията в козметичния салон. А с подходящата грижа, кожата ще е гладка до няколко седмици след процедурата.