Направете тест преди епилацията

Преди да поръчате по-голямо количество кола маска за вашия салон, ви препоръчваме да вземете една опаковка и да направите тест върху себе си или върху човек с много чувствителна кожа. Тъй като някои видове кола маска съдържат изкуствени оцветители и аромати, които могат да доведат до нежелани реакции, тествайте кожата си. Нанесете малко количество върху избран от вас участък, най-често ръката и изчакайте 24 часа. Ако след това няма видимо зачервяване или дразнение, можете да използвате кола маската смело.


Консултирайте клиентите си 

Всеки човек обича да получава внимание. Отделете персонално такова на всеки ваш клиент, като се поинтересувате каква кожа има, податлив ли е на алергии, зачервявания, дали това ще бъде първото обезкосмяване с кола маска. Така по-лесно ще подберете подходящия за клиента продукт, а след като остане доволен, можете спокойно да го добавите в графа „редовни клиенти“.


Един от важните съвети, които може да дадете на дамите, е че след цикъл прага на болка е по-голям и процедурата ще бъде по-безболезнена. Направите план, който да следвате всеки месец.


Подгответе кожата

Хубаво е кожата да бъде добре ексфолирана, за да бъдат премахнати мъртвите клетки. Така кола маската по-лесно ще залепне за косъма и ще се издърпа от корена по-безболезнено.


Подгответе клиента за болка

За съжаление епилацията с кола маска няма как да не предизвика болка, но тя може да бъде намалена до минимум. Посъветвайте клиентите си поне ден преди процедурата да  избягват кафе, алкохол и физически упражнения. Тези три неща предизвикват по-бърза циркулация на кръвта, което ще направи обезкосмяването по-болезнено.


Изберете кола маска

Всички видове кола маска са направени по сходна формула, на основа на пчелен восък. Осезаема е разликата в консистенцията му. Има твърди и меки восъци. Твърдите обикновено се препоръчват за лицето, бикини зоната и подмишниците. Меките восъци са по-подходящи за ръце и крака. Когато клиента знае какви продукти използвате, ще бъде по-спокоен по време на процедурата.


В козметичния салон

Щом клиентът вече е при вас, значи е подготвен за това, което го очаква. За да му вдъхнете повече спокойствие, можете да обясните, че когато кола маската се прави от специалист, клиентът ще избегне излишната болка, а процедурата ще е направена по правилния начин.


Погрижете се за кожата след епилация

Непосредствено след епилацията, намажете третираната кожа с хидратиращ крем или олио


Между процедурите с кола маска, кожата трябва да бъде добре подхранвана и овлажнявана. 
Надяваме се, че съветите на нашия екип ще ви бъдат полезни.