Полезни съвети за кола маска

Posted by admin 22/01/2016 0 Comment(s)

 

 

 

Кола маската е най-популярното средство за епилация. Процедурата има редица предимства пред много други методи, а най-големите ѝ плюсове са, че косъмчетата стават по-тънки, оредяват и никнат по-бавно. Известно е, че след кола маска се радваме на гладка кожа със седмици.
За сравнение, ако решим да премахваме нежеланото окосмяване със самобръсначка, косъмчетата стават все по-дебели и гъсти и израстват по-бързо. Никой не иска това, нали?
Колкото и предимства да има кола маската, тя ще има идеален резултат, само ако се спазят всички насоки. Представяме ви няколко съвета, с които ще можете да постигнете професионален резултат от епилацията.

 

Използвайте само качествена кола маска


Дори и да спазвате всички стъпки за процедурата, тя няма да има желания ефект, ако не използвате качествена кола маска. Изберете такава с добри свойства, за да сте сигурни, че ще полепне и съответно ще се отскубнат косъмчетата. В случай, че кола маската не е на ниво, рискувате да не успеете да отстраните изцяло нежеланото окосмяване, както и да се предизвика раздразнение на кожата.

 

Изберете подходящ вид кола маска


За добри резултати трябва да изберете правилният вид кола маска. Нужно е да се съобразите с типа на кожата си и вида окосмяване. Разнообразието е голямо – има видове, предназначени за суха и чувствителна кожа, за по-дебели и упорити косми, за алергична кожа, с противовъзпалителен и обезболяващ ефект и др.

 

Дължината на косъмчетата


Това също е важен фактор, с който трябва да се съобразим. Ако косъмчетата са твърде къси, има опасност да не се захванат, а ако се по-дълги може да се скъсат вместо да се отскубнат. Прието е, че най-подходящата дължина е 6 мм.

 

Ексфолирайте


Препоръчваме в деня преди кола маската да ексфолирате кожата на местата, които ще третирате. Така ще премахнете мъртвите клетки и восъкът ще полепне по-добре, съответно и косъмчетата ще се отстранят по-ефикасно. 

 

Вземете топла вана или душ


Ако направите това непосредствено преди кола маската, ще спомогнете за по-добрия ефект. Причината е, че топлата вода ще отвори порите и ще омекоти косъмчетата, което улеснява тяхното премахване.

 

Пригответе кола маската правилно


Правилно подготвената кола маска е един от ключовете за ефикасността на процедурата. Тя трябва да се загрее до подходяща температура, като това става най-лесно и удобно с нагревател. С него освен, че кола маската ще се загрее, ще се поддържа и подходяща температура по време на цялата процедура. Съобразете, че за някои видове кола маска температурата за работа е различна.

 

Процедурата


Стигнахме и до най-важната част – самата епилация. Нанесете кола маската в посока растежа на косъма. Вземете лента и я прилепете плътно до намазания участък. Издърпайте я рязко в обратна на растежа посока, като с другата ръка придържате кожата опъната.

 

Погрижете се за кожата си


След като сме минали през всички стъпки, идва време да се погрижим за кожата. Първо изчистете остатъците от продукта, като това става най-лесно с олио за след кола маска. Може да използвате още и почистващи кърпички със същото предназначение. Финалната стъпка е да нанесете специален балсам или олио за след епилация. Тези продукти ще успокоят кожата, а някои забавят растежа на косъма.