Грешките, които допускаме при кола маска

Posted by admin 15/01/2016 0 Comment(s)

Грешките, които допускаме при кола маска

 

Кола маската е сред най-предпочитаните начини за епилация. Предимствата ѝ пред други методи са много – оредяване и изтъняване на косъмчетата, тяхното по-бавно поникване, кожата остава гладка за дълго, премахват се мъртвите клетки и др.
Както при всяка процедура, и тук е необходимо да се съобразяваме с различни фактори, за да бъдат резултатите перфектни. Наред с правилата какво трябва да правим, за бъде ефектът възможно най-добър, има и такива, които ни казват какво е нужно да избягваме.
Представяме ви основните грешки, които много от нас допускат при епилацията.

 

Епилираме се сутрин


По-добре оставете епилацията за края на деня или за вечерта. Колкото и внимателно да се епилираме, кожата се наранява и за да се предпазим от раздразнения, е нужно тя да се възстанови. Това е далеч по-трудно през деня, тогава има по-голям шанс да се изпотим и това да раздразни наранената кожа. Също има триене с дрехите, което може да предизвика дискомфорт. 

 

Не се грижим достатъчно за кожата си


Повечето от нас не забравяме за кремовете за лице и за ръце, но често пропускаме да хидратираме и подхраним кожата на тялото си. Когато тя е суха и недостатъчно подхранена, има по-голям шанс да се сдобием с враснали косъмчета. Важна част в грижата за кожата е и ексфолирането, с което ще премахнем мъртвите клетки.

 

Пропускаме правилата за след кола маска


За да се предпазим от зачервявани, раздразнения и обриви след кола маска, трябва да сме внимателно в първите няколко часа след процедурата. Важно е кожата да не се мокри, както и да не обличаме тесни дрехи от по-груба материя. Избягвайте прякото излагане на слънчева светлина в следващите 24 часа. Бъдете внимателни и оставете кожата да се възстанови. Препоръчва се да използвате козметичен продукт за след епилация, който ще помогне на кожата да се успокои по-бързо. 

 

Не се съобразяваме с времето от месеца


В забързаното ежедневие е все по-трудно да съобразяваме кога да направим кола маска. Обикновено избираме деня, в който ще имаме достатъчно свободно време. Така обаче пропускаме да вземем под внимание един основен фактор – преди менструация тялото ни е много по-чувствително. Също нивата на хормоните не са балансирани. Поради това епилацията може да бъде значителното по-болезнено, както и да се появят петна по кожата. За да избегнете тези нежелани реакции, не се препоръчва да правите кола маска до 1 седмица преди цикъл.

 

Спазвайте основните правила за епилацията с кола маска и не пропускайте важните стъпки. Така ще се радвате на красива и гладка кожа за дълго.